Der er flere valgmuligheder, når vi snakker musik til et bryllup

Der er flere valgmuligheder, når vi snakker musik til et bryllup. Musiksmag og behag er jo meget forskellig, men en ting som de fleste kan blive enige om er, at musik skal der være til en bryllupsfest.

Musikken starter jo allerede under vielsen

Musikken starter jo allerede under vielsen, og her kan man jo vælge at gå ud over det sædvanlige kirkekor og orgel spil og hyre en solist evt. akkompagneret af en musiker til at underholde i kirken med et enkelt nummer. Det er der flere der vælger, og det er meget smukt og kan være meget følelsesladet.Musik til bryllup

Under receptionen kan man fx have baggrundsmusik, det kan være lækker blid lounge musik afspillet fra anlæg eller en DJ. Eller I kan fx booke en strygekvartet.

Om aftenen kan I også vælge et musikalsk indslag i form af en solist

Om aftenen kan I også vælge et musikalsk indslag i form af en solist, som kommer og synger nogle favorit sange. Mange vælger også at have baggrundsmusik kørende under middagen, dog selvfølgelig anpasset så det stadig er muligt at tale sammen. I kan vælge at køre en Spotify liste, men ulempen her er, at nogen fra selskabet så skal stå for at slukke musikken, når der er indslag og tænde igen bagefter. I kan også vælge at hyre en pianist eller en DJ til at styre slagets gang, eller en spillemand, en duo eller en trio til at spille under middagen.

Efter middagen kan en DJ øge volumen og tempoet og spille op til dans

Efter middagen kan en DJ øge volumen og tempoet og spille op til dans. Men I kan også vælge et live band. Fordelen ved live bandet er, at live musik jo giver en anden dynamisk stemning, og det er noget, som mange godt kan lide. Det er fedt og lækkert med live musik. Ulempen er, at bandet ofte er begrænset i deres repertoire, der findes jo ingen bands, der kan spille alt, men det kan en DJ i princippet. DJ’ens store fordel er, at han meget hurtigt kan skifte genre, hvis han fornemmer, at det musik der spilles ikke rykker folk ud på dansegulvet. Og han kan nemt tilgodese både unge og gamle, så alle får hørt noget musik, som de kan lide. Husk at et bryllup jo ofte er et mix henover 3 aldersgenerationer.

Et andet alternativ er en jukebox, hvis største fordel er den billige leje pris og det faktum, at det kun optager ganske lidt plads. Men til gengæld kan det være møg irriterende, hvis en person har programmeret 10 dødsyge sange ind, som man så skal stå og tage bort igen for at gøre plads til sine egne gode sange.

På Bryllupsklar.dk som er Danmarks største website for kommende brudepar kan I finde masser af god bryllupsmusik – uanset hvilken slags musik I har lyst til at booke til jeres bryllup. Se oversigten her